2006. november 12., vasárnap

Köles- egytál

Ez a recept a mindmegette.hu weboldalról származik. Olyan az íze, mint az anyukám készítette pásztortarhonyának ( ismeri valaki ezt az ételt? én imádom...)csak jóval egészségesebb, mert tarhonya helyett egészséges gabonát, kölest tartalmaz.


Hozzávalók:
2 bögre köles
2 sárgarépa
2 paradicsom
1 kisebb cukkini
3 zöldpaprika
1 pritaminpaprika
1 fej hagyma
3 evőkanál olaj
1 kis gerezd fokhagyma

csipetnyi őrölt kömény

Elkészítés: A kölest kiválogatom, jól átmosom. A sárgarépát, cukkint és a hagymát apró kockára vágom, megpirítom, majd felöntöm kb. 1 dl vízzel. Hozzákeverem a hagymás répához a felkockázott paradicsomot, padlizsánt, paprikát. Ízesítem. Amikor puhulni kezdenek, hozzáadom a kölest, megkeverem az egészet, és felöntöm annyi vízzel (a fele víz helyett használhatunk paradicsomlevet is), hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzöm (kb. 10 perc). 10 percig állni hagyom, hogy a köles beszívja a szaftot. A fokhagymát nagyon apróra vágva akkor keverem hozzá, amikor kész az étel. Így pikánsabb.

Nincsenek megjegyzések: