2007. május 25., péntek

Forró meggy camamberttel

Különleges desszert! Csak ínyenceknek ajánlom, mert nem egy klasszikus édesség.
Már elfelejtettem, hogy hol olvastam, úgyhogy emlékezetből írom le amire emlékszem.

Hozzávalók:

1 üveg meggybefőtt, levével együtt
1-2 natúr camambert sajt
kevés barnacukor vagy cukorszirup
frissen őrölt bors
pár löttyintés Cointreau, Grenadin vagy más ilyen jellegű likőr vagy szirup

Elkészítés:

A meggyet a levével együtt egy edényben elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a cukorszirupot vagy a barnacukrot, hozzáadom a likőröket és összeforralom. Nem kell édesnek lennie, inkább pikánsan savanykásnak.

A sajtot megfelezem- vagy negyedelem, tányérra rakom, mikróban kissé megmelegítem, de ez tényleg csak néhány fordulat, amíg kissé folyós lesz a belseje. Nem kell teljesen megolvasztani. Mellékanalazok a meggyes szirupból, és együtt tálalom. Majdnem elfelejtettem, hogy a végén frissen őrölt borsot tekerek rá, ettől lesz nagyon pikáns.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Mademoiselle írta...

Milyen fajta camambert sajtot használsz hozzá?