2007. május 25., péntek

Hajdinával töltött kellevél márványsajtos mártással

A hajdina nagyon egészséges, de sokak szerint kevésbé finom. Szerintem igenis az. Kétségtelen hogy markáns íze van, de könnyű vele bánni, (= könnyen megfő), és különösen magas az ásványianyag- tartalma. Ezerféle dolog készülhet belőle, én most töltött kellevelet csináltam, máványsajtos mártással.

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta,
20 dkg hajdina,
10 dkg kukoricadara,
só,
oregano,
15 dkg márványsajt,
5 dl tej
2 dkg liszt

Elkészítés:

A kukoricadarát állandó keverés mellett forró tejben lágy puliszkává főzzük, és belekeverjük az előzőleg megfőzött hajdinát. Sózzuk, oregánóval fűszerezzük. A kelleveleket vízben leforrázzuk és vastag erezetét kivágjuk. A hajdinás kukoricát a kiterített levelekbe töltjük, feltekerjük, tepsibe tesszük és egy kevés vizet aláöntve, sütőben pároljuk, vagy víz nélül picit megsütjük, míg a kellevelek szép piros színt kapnak. A reszelt márványsajtot egy edényben felolvasztjuk, megszórjuk egy kevés liszttel, tejjel felöntjük és mártás sűrűségűre forraljuk. Az elkészült kellevelet felszeleteljük és a sajtmártással tálaljuk.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: