2010. október 7., csütörtök

Kecskesajtos toast zöld toppinggal




Nagyszerű előétel.
Imádom a zöld cuccokat, mindent: salátát, spenótot, zöldborsót, szójababot, brokkolit, sóskát, mindent, mindent ami egészséges (és nem mellékesen) rákellenes.
A recept a VegaGoodFood magazinból származik.
Akár könnyű vacsinak is megteszi, mondjuk nem különösebben diétás és koleszterinmentes, a kenyér és a kecskesajt miatt...

Hozzávalók:
barna magvas kenyér
10 dkg zöldborsó.
10 dkg szójabab, én fagyasztottat vettem
fél zacskó madársaláta
4 ek. olívaolaj, vagy ízlés szerint több
2 fokhagymagezed
fél citrom leve
jóféle kecskesajt
frissen őrölt só és bors

Elkészítés

A borsót és a szójababot megpárolom, nem kell agyonfőzni, legyen picit roppanós.
Közben a fokhagymát elkezdem pirítani az olajon, de csak amíg illatozni kezd.
Ezután mehet a mixerbe a borsó, a szójabab, a fokhagyma, kevés levél kivételével a madársaláta ( a tálaláshoz is hagyok). Megspriccelem a citrom levével, sózom, borsozom,és összemixelem, de ne legyen homogén, hanem darabos maradjon. A citromlétől különösen friss, pikáns íze lesz.
A tálaláshoz kenyérszeleteket megpirítom.
A még meleg kenyérszeletekre kecskesatot pakolok, majd erre halmozom a zöld "hummuszt".
A megmaradt salátalevelekkel díszítem.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: