2012. február 4., szombat

Lazacos miniszendvicsek


Hát ez éppen nem valami testet- lelket melengető fogás, de annyira vágyom már a tavaszt, hogy gyakran nézegetem a Csodakert magazinjaimat, tele szebbnél- szebb virágokkal, növényekkel, sok- sok zölddel és színekkel, és így bukkantam erre a receptre.
Az egyik különszám a zöldséges- és fűszereskertekről szól, ebben találtam ezt a receptet, és mivel minden volt hozzá itthon, nosza, nekiláttam. Azért egy nyári kerti partyn vagy egy meleg teraszon eltöltött vacsora részeként jobban el tudom képzelni, mint a téli hidegnen, de így legalább felidézte a nyári ízeket.


Hozzávalók

rozskenyér
füstölt lazac
 (az Aldiban igen finomat lehet kifogni, egész barátságos áron, mondjuk jól el van dugva a hűtőpult legfelső sarkában, de aki keres, talál)
tejszínes torma
uborka
főtt tojás
frissen őrölt bors

Elkészítés

A rozskenyérből köröket vágunk ki, és megpróbálunk a lazacszeletekből is ugyanazzal a formával ugyanolyan méretű köröket vágni. Nem baj, ha marad sallang, azt majd másképp tálaljuk, lsd a képeken. Az uborkát mandolinnal nagyon vékony szeletekre vágjuk. Közbe a tojást keményre főzzük, és ha kész, apró kockákra vágjuk.
A rozsköröket megkenjük a tejszínes tormával (módjával), majd uborkakarikákat helyezünk rá, erre jönnek a lazackarikák, vagy ha elfogyott, akkor csavarjuk össze designosan a maradék lazaccsíkokat, így is szép lesz. A tetejét megszórjuk a pici tojáskockákkal, és frissen őrölt borssal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: