2013. január 31., csütörtök

Fapados tenger gyümölcsei pizza


Hogy miért fapados?
Mert MINDEN hozzávaló vagy a mélyhűtőből, vagy a kamrából van, ki sem kellett tenni a lábunkat itthonról. Mert pizzatésztát gyúrni jó, de van, hogy sem kedvünk, sem időnk ehhez. Pláne várni egy órát mire megkel, meg még egy felet mire még egyszer megkel.
Ilyenkor lehet pizzát rendelni, vagy szét lehet nézni a spájzban meg a mélyhűtőben hozzávalókért, és 10 perc alatt összedobni, plusz 20 perc alatt megsül. Ha csapatmunkában végezzük és felbontunk egy üveg bort is, még jobb lesz.
Lássuk én mit találtam itthon:

Hozzávalók
Pizzatészta a mélyhűtőből, ez nincs készre sütve, rá kell pakolni a feltétet és együtt sül
(meglepetésemre nemcsak ehető, de kifejezetten finom előre elkészített pizzatésztát vettünk, csak úgy, kipróbálni, hát nagyon bejött, ezt itt a reklám helye, Tante Fanny- féle)
Tenger gyümölcsei- szintén a mélyhűtőből
Paradicsomszósz- saját készítésű a kamrából + 1 db konzerv darabolt paradicsom
Sajt a mélyhűtőből
Fűszerek: só, bors, oregano, bazsalikom vagy ilyenek

Elkészítés
A sütőt előmelegítem, közben a tenger gyümölcseit egy serpenyőben olajon, kevés frissen őrölt borssal fűszerezve megpirítom, jó sok levet ereszt, ennek el kell főnie. Közben a paradicsomszószt összekeverem a konzerv paradicsommal és kissé ezt is besűrítem kis lángon a tűzhelyen.
Közben kitekerem a pizzatésztát, majd ráteszem a paradicsomszószt, erre a tengeri cuccokat majd a sajtot, fűszerezem és mehet a sütőbe.
Ennyi.
Gyorsabban megvan mint amíg kiér a rendelt pizza, és sokkal finomabb, és tutira nincs róla lespórolva egy kagyló meg polip sem.



Nincsenek megjegyzések: