2013. január 17., csütörtök

Thai kukoricakrémleves



Thai kukoricakrémleves
Enyhén csípős, pikás leves a hideg téli napokra.

Hozzávalók
1 doboz kukoricakonzerv
piros currypaszta
pici olaj
húsleves- alaplé
1 doboz hámozott paradicsom
ha tartalmasabban szeretjük, akkor kínai tészta

Elkészítés
Az olajon picit megpirítom a currypasztát, de nagyon vigyázok, nehogy odaégjen. Felöntöm a húslevessel,
beleöntöm a kukoricakonzervet (a leve nélkül), és összeforralom. Kicsit hűl, és összeturmixolom. Ezután beledobom a szétmaszált paradicsomkonzervet is. Még egyszer összeforralom, ha kell akkor utánízesítem, lehet bele tenni más thai fűszereket is.
Közben a tésztát leforrázom, és a levesbe teszem tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések: